Vinuri si medalii

Nimic nu poate complimenta o masa apetisanta si o seara rafinata mai bine decat o face paharul perfect de vin. Cum vom vedea in continuare, anumite mancaruri si delicatese trebuie sa fie insotite de sortimentele potrivite de vinuri. Mancarea si vinul trebuie sa se completeze armonios pentru a desavarsi pranzul sau cina perfecta.

Mancaruri proteice si acide

Aceste feluri de mancare estompeaza insusirile vinurilor si le reduc intensitatea. Varietatile recomandate sunt intens aromate, proaspete, usoare.

Mancaruri: salate, peste in ulei, peste afumat, muschi, homar, crab. prosciuitto cu pepene verde, caviar si branza de capra.

Vinuri recomandate:Rheinriesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cuvée X

Vinuri recomandate:Cuvée IX

Mancaruri condimentate

Aceste tipuri de delicatese pot fi servite cu o varietate de vinuri, de vreme ce cantitatea de sare aduce o savoare distincta fiecarui sortiment. Mancarurile cu o cantitate moderata de sare pot fi asociate cu majoritatea tipurilor de vin.

Mancaruri: carne prajita, fructe de mare, masline, capere, branza Feta, vita, tocana de rosii si Cheddar, branza Gruyere si Fontina.

Vinuri recomandate: Rheinriesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris

Vinuri recomandate: Cabernet Sauvignon, Cabernet Sauvignon/Shiraz, Cuvée X

Deserturi

Mancarurile dulci, ca prima categorie, sunt servite cu vinuri dulci. Aciditatea lor intensa va estompa dulceata vinului si-i va intensifica gustul.

Tipuri de deserturi: ciocolata, truffe, placinta cu branza, inghetata, deserturi de fructe, caramel, alune, produse de patiserie, branza cu mucegai

Vinuri recomandate: Rheinriesling, Muscat Ottonel, Cuvée X

Deserturi/ mancaruri de sezon

In completarea acestor mancaruri, vinurile accentueaza textura, iar elementul aromatic preia conducerea. Astfel, vinul dobandeste o aroma acida si, atunci cand este conservat in butoaie de stejar, precum vinurile LacertA, va prinde un gust usor amar.

Mancaruri: paste cu sos de rosii, mancare chinezeasca, mancare mexicana, mancare tailandeza, pui la gratar in sos dulce, sushi, branza Brie, mozzarella, branzeturi afumate.

Vinuri recomandate: Rheinriesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cuvée X

Vinuri recomandate: Cabernet Sauvignon/Shiraz, Cuvée IX